ČIŠČENJE IN VZDRŽEVANJE KROMIRANIH IN BARVNIH ARMATUR

NASVETI IN PRIPOROČILA

Da bi ohranili sijaj in kakovost kromirane prevleke na pipah se priporoča skrbno in redno vzdrževanje. Priporočljivo je, da pipe po vsaki uporabi sperete in posušite z mehko bombažno krpo. To bo preprečilo nastanek vodnega kamna in ostanek mil, ki se uporabljajo za osebno nego zaradi odlaganja na kromirani prevleki.

Tako se boste izognili nastanku zasušenih madežev odvisno od kemičnih dejavnikov, ki jih vsebujejo izdelki za čiščenje. Posebej bodite pozorni na vogale, spoje in mesta, kjer se običajno nabirata voda in čistilna sredstva. Med postopkom obvezno uporabljajte čisto krpo, ki ne vsebuje grobih delov, ki bi lahko nenamerno poškodovalo armaturo.

Po potrebi krpo navlažite z vodo, v tem primeru uporabite eno krpo za čiščenje in drugo za sušenje. Za vsakodnevno čiščenje raje uporabite vodo ali vodo v kombinaciji z nevtralnim čistilom.

V primeru, da obstajajo ostanki vodnega kamna je možna občasna uporaba nežnih čistil na osnovi citronske kisline katero popršite na krpo ( ne neposredno na pipo). Hitro nežno odstranite umazanijo in temeljito sperite pipo s čisto vodo.

Ne uporabljajte agresivnih pen, sprejev, grobih gobic, ščetk ali krp iz mikrovlaken (še posebej če niso nove).
BARVNE ARMATURE


ŠČETKANO NERJAVEČE JEKLO


Pipe z barvno obdelavo, tako z galvanizacijo, barvanjem ali prašno obdelavo so bolj občutljive od kromiranih pip. Pravilno in redno čiščenje je nujno za ohranjanje barve in zaključka.


IZOGIBAJTE se uporabi čistil, ki vsebujejo alkohol, izdelke na osnovi topil ali kislin, ki vsebujejo belila, izdelke proti vodnemu kamnu ali sredstva za odstranjevanje vodnega kamna, kis za gospodinjstvo in čistila na osnovi ocetne kisline.

ARMATURE BRUŠENI BAKER


Similar Posts